Haber

Hepatit A aşısı artık Türkiye’de üretilecek

ANKARA (İGFA)– Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük oranda yurt dışından temin edilen Hepatit A aşısının artık Türkiye’de üretileceğini, Türkiye’nin bu aşıyı en yüksek standartta üreten 4’üncü ülke olacağını belirtti.

2004 yılından bu yana ilaç, kimya ve tıbbi cihaz başta olmak üzere 9 ayrı bölümde faaliyet gösteren Alagöz Holding’in 500 milyon dolara varan yatırımlarla bine yakın kişiye katkı sağladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alagöz Holding’e bu görevi verdiğini söyledi. Ülkeye katkı sağlayan her firmaya olduğu gibi gerekli destek sağlanıyor. Verdiklerini söyledi.

Erdoğan, Hepatit A aşısı üretim tesisinin kendi alanında değerli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

14 bin metrekare kapalı alan, 12 bin metrekare fabrika üretim hattı ve 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrikamızın son teknolojiyle donatıldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Toplam 29 bin 500 metrekarelik fabrika alanına sahip KeyVac, umarım üretmeyi planladığı diğer aşılarda da öncü rol üstlenir. Coronavirüs salgını sırasında yaşananlar bize aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu gösterdi. Türkiye, Hükümetimizin attığı kararlı ve etkili adımlar sonucunda bu süreci dünyadaki birçok ülkeden çok daha başarılı bir şekilde yönettik. Hiçbir vatandaşımızı evsiz veya çaresiz bırakmadık. Güçlü altyapımız ve kapsamlı sosyal güvenlik sistemimiz sayesinde “Biz Tüm halkımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sunduk. Kendi yerli aşımızla salgına karşı etkili olduğu tescillenen tüm aşıları vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunduk” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün açılışını yaptığımız KeyVac Hepatit A Aşısı Üretim Fabrikasının Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu değerli tesisle Türkiye, hepatit A aşısını en yüksek standartta üreten 4 ülkeye sahip olacak.” “Üçüncü ülke olacak” dedi.

Alagöz Holding Yönetim Konseyi Lideri Alagöz ve Sinovac Yönetim Konseyi Lideri Yin Weidong, konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a günün anısına ikramlarda bulundu.

ezine-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu