Yaşam

Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur, BM Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Forumu’nda Türkiye’yi temsil etti.

Egeli başarılı akademik çalışmalarıyla bilime yön vermeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Su İşleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komitesi tarafından Cenevre’de düzenlenen foruma davet edildi. Huriye Göncüoğlu Bodur, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri’nin 14’üncüsü olan “Suda, Okyanuslarda, Denizlerde ve Deniz Kaynaklarında Yaşam” konulu sunum yaparak Sürdürülebilir Kalkınma Bölgesel Forumu’nda Ege Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi temsil etti.

Ege Üniversitesi akademisyenleri, bilim dünyasına katkı sağlayan çalışmalarıyla başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Su İşleri, Balıkçılık ve Proses Teknolojileri Fakültesi, Balıkçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur, ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla ödüle layık görülen, insanın doğayla barışık olduğu, doğanın korunduğu, adil bir toplum için çalışmalarına devam ediyor. doğal denge ve biyolojik çeşitlilik.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri son yıllarda hem ulusal ve uluslararası platformlarda önemli roller üstlenmekte hem de bilimsel yayınlarıyla bizleri gururlandırmaya devam etmektedirler. Huriye hocamız eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel anlamda ulusal ve uluslararası birçok önemli projeye imza atmaktadır. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Çalışmaları, balıkçılığın sosyo-ekonomik sorunlarını; Örgütlenme ve kooperatifler, interaktif eğitim modelleri, toplum temelli kaynak yönetimi, sosyal girişimcilik, balıkçılık yönetimi, iklim adaleti, balıkçılıkta toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışan Dr. Göncüoğlu Bodur, 2009 yılında Ege Üniversitesi Kadın Sorunları ve Uygulama Merkezi müdür yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2014-2018 ortası. Dr. Göncüoğlu Bodur, 2017 yılından bu yana Türkiye balıkçılığının en büyük meslek kuruluşu olan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği’nde kadın balıkçıların temsil edildiği “Kadın Balıkçılar Komisyonu” başkanlığını sürdürmektedir.

Dr. Göncüoğlu Bodur, “Türkiye’nin Balıkçıları” projesi ile 2018 yılında dünyanın ilk ve en büyük sosyal girişimciler ağı olan Uluslararası Ashoka Vakfı tarafından “Uluslararası Sosyal Girişimcilik” ödülüne layık görüldü ve üç temsilciden biri olmaya hak kazandı. Türkiye Ashoka Vakfı’nın 2019 yılında Türk basınında değerli bir yere sahip olan Platin Magazine tarafından yayınlanan “Türkiye’ye İlham Veren 100 Kadın” listesine seçildi. KALE BODUR Vakfı tarafından verilen “Türkiye’nin Sosyal Girişimcisi” ödülünü aldı. 2021’de Avrupa Birliği, Avrupa Sosyal Girişimcileri ve Nüfuz Odaklı Liderler ağı tarafından seçilen Avrupa’nın en etkili 100 kadın liderinden biri oldu.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Kurulu (BM) tarafından düzenlenen 2022 Sürdürülebilir Kalkınma Bölgesel Forumu’nun 14. Kalkınma Hedefleri olan “Suda, Okyanuslarda, Denizlerde ve Deniz Kaynaklarında Yaşam”a katkıda bulunmak üzere davet edilen Dr. Göncüoğlu Bodur, Ege Üniversitesi’ni temsilen Dr. 2022 yılında Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı Ege Üniversitesi’nin uluslararasılaşma stratejisine destek vermiştir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu